Onderhoud aan uw camper

 

Diagnose/inspectie

Wilt u een volledig conditierapport van uw camper opstellen of vermoed u een defect of mankement aan uw kampeerauto? Onderwerp uw camper aan een uitgebreide inspectie. Voordat we een reparatie uitvoeren zullen we aan de hand van de diagnose altijd vooraf een afspraak maken over de kosten. Kijkt u gerust mee in onze werkplaatsen wanneer we een diagnose uitvoeren, het is tenslotte uw camper.

Onderhoud (jaarlijks)

Om de kans op pech tijdens uw vakantie te verkleinen, is het van groot belang om de onderbouw van uw camper periodiek vakkundig te controlen en te onderhouden. Samen met u bespreken we welke zaken er worden aangepakt. De onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd door Schouten Camper Service worden altijd conform de garantievoorschriften van de fabrikant uitgevoerd.  

Naast de onderbouw behoeft de opbouw van uw camper ook de nodige aandacht. U voorkomt dure reparaties en verassingen tijdens uw vakantie met periodieke controle en onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan gascontrole, verlichting, elektra, afstelling van hang- en sluitwerk, accucontrole en vochtmetingen.

APK-keuring voor campers

Een goede conditie van de camper is belangrijk voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Daarnaast wilt u geen pech tijdens de vakantie. Bij de wettelijk verplichte APK-keuring wordt voornamelijk gelet op verkeersveiligheid en milieu-aspecten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende APK-keuringen:

- APK 1: Campers zwaarder dan 3500 kg
- APK 2: Campers lichter dan 3500 kg

Alle 10 de werkplaatsen van Schouten Camper Service zijn erkende RDW-servicestations. Daarnaast heeft Schouten 45 jaar ervaring met grote voertuigen van onder andere de merken Fiat Professional en IVECO. U bent er dus zeker van dat uw camper in goede staat verkeert wanneer deze door Schouten is gekeurd. Combineer de APK-keuring met een onderhoudsbeurt of inspectie.

Onderdelen en accessoires

Schouten Camper Service kan verschillende accessoires en specifieke camperonderdelen voor u monteren. Hiermee kunt u de functionaliteit, het comfort of de veiligheid van uw camper vergroten! Monteert u de onderdelen liever zelf? Geen probleem, Schouten Camper Service levert de onderdelen die u nodig heeft, meestal uit voorraad.

Aankoopkeuring

Heeft u de camper gevonden waar u altijd al van heeft gedroomt? Dan zit u niet te wachten op onverwachte gebreken wanneer u deze camper heeft gekocht. Neem contact op met één van de 10 Schouten Camper Service locaties en maak een afspraak voor een aankoopkeuring.