Accessoires

Bij Schouten Camper Service kunt u terecht voor diverse accessoires zoals o.a.:

  • Zonnepanelen
  • Navigatie systeem
  • Camera systeem
  • Parkeersensoren
  • Roetfilter
  • Automatische luifel
  • Airco
  • Accu’s
  • Banden

 

Zonnepanelen

Niks is fijner dan stroom hebben in je camper. Met een zonnepaneel heb je namelijk altijd en overal gratis stroom. Bij zonnepanelen is er sprake van een lange levensduur. Hierdoor ben je niet meer zo afhankelijk van een generator wanneer je met de camper op pad gaat. U hoeft er dan ook geen rekening meer mee te houden dat u op een camping of jachthaven overnacht waar u gebruik kunt maken van elektriciteit. Het zonnepaneel op uw camper zorgt ervoor dat uw verbruikersaccu vol blijft en u overal kunt genieten van koude drankjes uit uw koelkast en met ’s avonds de tv en de verlichting aan. Tevens kan een klein zonnepaneel met laadregelaar worden gebruikt als druppellader voor uw accu, om zodoende uw accu gezond de winter te laten doorkomen.

 

Navigatiesysteem

Camper en caravan navigatie is speciaal geschikt voor gebruik met grote voertuigen. Zo houdt het systeem voor het berekenen van de route rekening met de afmetingen van het voertuig. Daarnaast zijn er camper en caravan navigatie systemen waar campings en andere nuttige plaatsen in de database staan. Naast specifieke camper en caravan navigatie systemen bestaat er ook trucknavigatie die geschikt is voor gebruik met een camper of caravan.

 

Camerasysteem

Met een camper camera systeem verklein je de kans op schade en vergroot je de veiligheid. Veel mensen ervaren het invoegen, inhalen, achteruit rijden of parkeren soms enorm lastig. Hiervoor biedt dus een camerasysteem de juiste oplossing. Met een camera kunt u gemakkelijk zicht houden op de achterkant van uw camper tijdens deze situaties.

 

Parkeersensoren

Parkeersensoren zijn ultrasoonsensoren die werken door geluidsgolven uit te zenden. Deze golven worden door een object (paaltje, andere auto) weerkaatst. Op basis van de tijd die de geluidsgolf erover doet om bij terug naar de sensor te komen wordt de afstand bepaald tussen uw camper en het object.

De sensoren zijn zo ingesteld dat bij een bepaalde afstand er een piepsignaal komt waardoor u weet dat u een object nadert. Naarmate het piepsignaal intenser/constanter wordt weet u dat het verstandig is om te stoppen omdat u te dicht op een object zit.

 

Roetfilter

Een roetfilter gaat normaal gesproken 75.000 tot 150.000 km mee. Echter kan de levensduur van een roetfilter door bepaalde factoren ernstig worden verkort.

Een roetfilter zorgt ervoor dat u minder schadelijke stoffen uitstoot en is daarom altijd een goed idee, maar zorgt er niet voor dat u weer milieuzones van steden in mag. Of u wel of niet de milieuzone in mag met uw diesel camper is alleen afhankelijk van het registratiejaar. Per land en stad kunnen de regels voor dergelijke milieuzones verschillen, zo zijn er soms ook uitzonderingen voor campers. Voor meer informatie over milieuzones en campers, verwijzen wij u naar de website van NKC.  

 

Automatische luifel

Een luifel zorgt ervoor dat de temperatuur binnen laag blijft terwijl het buiten onder de luifel aangenaam is. Met een camper luifel kunt u wanneer u maar wilt buiten zitten, in de zon of in de regen. Onder de luifel is er voldoende plek om spullen weg te zetten, zoals tafels en stoelen.

 

Neem contact op om uw specifieke wensen af te stemmen

 

Voor de aankoop en montage van accessoires voor uw camper bent u bij Schouten Camper Service aan het juiste adres