APK

Wanneer APK uitvoeren?

De APK vervaldatum is de datum waarop uw vorige APK keuring vervalt. Bent u benieuwd wanneer uw APK vervalt? U kunt dit zelf controleren via de website van de RDW (Rijks Dienst Wegverkeer) .

Een verlopen APK heeft grote gevolgen. Allereerst ontvangt u een boete vanuit het CJIB welke varieert van € 150,- bij een voertuig t/m 3500 kg tot € 350,- bij een camper op C-rijbewijs. Vanzelfsprekend mag u ook niet meer op de openbare weg rijden of staan met uw camper. Doet u dit wel en bent u betrokken bij een aanrijding, dan zal uw verzekeringsmaatschappij niets vergoeden.

Zorg er dus voor dat u tijdig een afspraak maakt voor een APK keuring, zeker in het voorjaar/zomer waarbij er extra piekdrukte is met campers. U kunt uw APK keuring tot 2 maanden voor de vervaldatum laten keuren.

Direct een afspraak maken voor APK? 

Afspraak maken

 

APK keuren tijdens schorsing

Met een geschorst kenteken mag u niet de openbare weg op. Als uitzondering op deze regel mag u voor een APK met uw geschorste camper naar het keuringsbedrijf rijden. Dit komt omdat uw camper een geldige APK moet hebben op het moment dat uw schorsing afloopt of door u wordt beëindigd.

Hier zijn wel bepaalde voorwaarden van toepassing:

  • Uw camper is WA-Verzekerd.
  • U heeft een afspraakbevestiging bij u. Hier staat het tijdstip van de keuring op vermeld.
  • Op de dag van de keuring rijdt u rechtstreeks naar het keuringsbedrijf en terug.
  • De afspraaktijd komt overeen met de tijd dat u zich op de openbare weg bevindt.

Om te rijden zonder APK heeft u mogelijk een vrijstelling  van de belastingdienst nodig om op de openbare weg te mogen rijden.

Zorg dat u tijdig een afspraak maakt voor uw APK om problemen te voorkomen.