Onderhoud aan uw camper

Maar liefst 80% van alle campers is gebouwd op een chassis van Fiat Professional of IVECO! Schouten is officieel dealer van Fiat Professional en IVECO bedrijfsvoertuigen. Er is niemand waarbij uw Fiat of IVECO camper in betere handen is dan bij onze vakbekwame monteurs. Zij worden namelijk voortdurend getraind door de importeur/fabrikant en kennen dus alle technische items van uw camper tot in detail. En bij eventuele storingen of mankementen kunnen zij dit dus ook het snelst weer oplossen.

Diagnose/inspectie

Wilt u een volledig conditierapport van uw camper opstellen of vermoed u een defect of mankement aan uw kampeerauto? Onderwerp uw camper aan een uitgebreide inspectie. Voordat we een reparatie uitvoeren zullen we aan de hand van de diagnose altijd vooraf een afspraak maken over de kosten. Kijkt u gerust mee in onze werkplaatsen wanneer we een diagnose uitvoeren, het is tenslotte uw camper.

Onderhoud (jaarlijks)

Tijdens uw vakantie stil komen te staan met pech, dat wil niemand. Om de kans daarop zo klein mogelijk te laten zijn is het van groot belang om de onderbouw van uw camper periodiek vakkundig te controleren en te onderhouden. Samen met u bespreken we welke zaken er worden aangepakt. De onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd door Schouten Camper Service worden altijd conform de garantievoorschriften van de fabrikant uitgevoerd.  

Naast de onderbouw behoeft de opbouw van uw camper ook de nodige aandacht. U voorkomt dure reparaties en verassingen tijdens uw vakantie met periodieke controle en onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan, verlichting, elektra, afstelling van hang- en sluitwerk en controle van de huishoudaccu. Vochtmetingen en controle van het gas-systeem kunnen wij ook voor u uitvoeren. Sommige verzekeringen of garantievormen vanuit de camperfabrikant verplichten u deze keuring jaarlijks te doen inclusief certificaat. Buiten de vraag of dit wettelijk afgedwongen kan worden door de diverse partijen, heeft Schouten Camper Service ervoor gekozen zich niet vast te leggen op dit gebied. Wij wijzen u erop dat, anders dan ons eigen Schouten-controleformulier, wij geen specifiek certificaat van deze werkzaamheden kunnen verstrekken. Onze jarenlange ervaring waarborgen een kwalitatief goed uitgevoerde controle die u de zekerheid geeft die u zoekt.

De vochtmeting welke wij voor u kunnen uitvoeren wordt niet door iedere instantie (of organisatie) erkend. Mocht u de vochtmeting uit laten voeren t.b.v. nakoming van contractuele afspraken, verifieer dan eerst bij deze partij of de vochtmeting als uitgevoerd door Schouten wordt erkend.

APK-keuring voor campers

Een goede conditie van de camper is belangrijk voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Daarnaast wilt u geen pech tijdens de vakantie. Bij de wettelijk verplichte APK-keuring wordt voornamelijk gelet op verkeersveiligheid en milieu-aspecten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende APK-keuringen:

- APK 1: Campers zwaarder dan 3500 kg
- APK 2: Campers lichter dan 3500 kg

Alle 11 werkplaatsen van Schouten Camper Service zijn erkende RDW-servicestations. Daarnaast heeft Schouten meer dan 50 jaar ervaring met grote voertuigen van onder andere de merken Fiat Professional en IVECO. U bent er dus zeker van dat uw camper in goede staat verkeert wanneer deze door Schouten is gekeurd. Combineer de APK-keuring met een onderhoudsbeurt of inspectie.

Onderdelen en accessoires

Schouten Camper Service kan verschillende accessoires en specifieke camperonderdelen voor u monteren. Hiermee kunt u de functionaliteit, het comfort of de veiligheid van uw camper vergroten! Monteert u de onderdelen liever zelf? Geen probleem, Schouten Camper Service levert de onderdelen die u nodig heeft, meestal uit voorraad.

Aankoopkeuring

Heeft u de camper gevonden waar u altijd al van heeft gedroomd? Dan zit u niet te wachten op onverwachte gebreken wanneer u deze camper heeft gekocht. Neem contact op met één van de 11 Schouten Camper Service locaties en maak een afspraak voor een aankoopkeuring.

 

Maak nu een afspraak voor onderhoud

 

 

Voor al het onderhoud aan uw camper kunt u terecht bij een van onze vestigingen